HomeDe kindercoachWerkwijzeIk leer anders
Kids Skills
Ik leer lerenTarievenContact
focus-terschelling
Kids Skills


Kids’skills is een oplossingsgerichte methode waarmee je kinderen kunt helpen hun eigen problemen op te lossen door hen vaardigheden te laten leren.

Het uitgangspunt is dat als een kind een probleem heeft, dit veelal op te lossen is door erachter te komen welke vaardigheden het nog onder de knie moet krijgen. Op het moment dat we over vaardigheden praten en niet meer over problemen, verandert de energie van een taak en kunnen we samen in oplossingen gaan denken. Het kind bepaalt zelf waar het aan wil werken. Hierdoor is het kind meestal veel makkelijker te motiveren.

De methode ‘Kids’ Skills’ biedt o.a.:

*  hulp voor kinderen tussen circa 4 en 14 jaar om vaardigheden te leren, problemen op te lossen of ongewenst gedrag te veranderen

*  géén schuld meer bij kinderen of ouders voor de moeilijkheden van het kind

*  een uitnodiging aan ouders en de omgeving van het kind om actief deel te nemen aan het proces van het kind

*  een praktische benadering in 15 stappen voor kinderen en hun begeleiders

*  een eenvoudig te volgen programma dat uitgaat van de overtuiging dat kinderen vaardigheden kunnen leren om zelfstandig, zelfs schijnbaar grote, problemen te overwinnen

*  een kans om daarbij samen veel plezier te hebben


Kids’ Skills heeft een verfrissende kijk op omgaan met problemen. De vijftien stappen van Kids’ Skills laten duidelijk zien hoe je problemen in vaardigheden kunt omzetten.

‘Kids’ Skills’ is een simpele en speelse methode voor kinderen om hun problemen te overwinnen.

Kids’ Skills is ontwikkeld door de Finse psychiater dr. Ben Furman. Hij schreef het succesvolle boek ” De methode Kids’ Skills”,dat vol staat met ideeën, verhalen en suggesties. Het toont op een verfrissende en grappige manier hoe kinderen en volwassenen elkaar kunnen vinden om problemen om te zetten in vaardigheden!

 

 
HomeDe kindercoachWerkwijzeIk leer andersKids SkillsIk leer lerenTarievenContact